Ajour #244: Derfor er den storstilede udligningsreform en utaknemmelig opgave

Der venter formentlig en masse utilfredse borgmestre, når Christiansborg-politikerne har landet en aftale om udligningsreformen. Altinget Ajour ser nærmere på de mange interesser.
_________________________________________
Det er forventligt, at Socialdemokratiet og Venstre skal forsøge at forhandle sig frem til den ny udligningsordning i løbet af foråret.

Eftersom de to partier også har flest borgmestre ude i landet, er det ventet, at de prøver at finde frem til et resultat - hvilket ikke kunne lade sig gøre i 2018, hvor Lars Løkkes Venstre-regering også havde Konservative og Liberal Alliance at tage hensyn til i sin regering.

Partierne skal i bund og grund finde en ny måde at fordele overskuddet fra de rigeste kommuner til de fattigste, så de økonomiske forskelle i landet bliver udlignet. Men resultatet vil formentlig medføre flere utilfredse borgmestre - enten fordi der blev taget for meget fra dem, eller fordi de fik for lidt.

Altinget Ajour ser nærmere på den sag i dagens udsendelse med kommunalredaktør, Kim Rosenkilde. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy