Ajour #499 med Holstein: Enhedslisten presser Socialdemokratiet med sit ulighedsudspil

Det er ikke en bekvem dagsorden for Socialdemokratiet, når Enhedslisten med sit ulighedsudspil holder regeringspartiet op på de løfter, som de flagede for før valget. Udspillet vil også have god resonans i ørerne på mange S-vælgere. Altingets politiske kommentator analyserer i denne udsendelse.


Det er et ideologisk udspil, som Enhedslisten er kommet med på ulighedsdagsordenen.


Partiet vil have højere skat for de rigeste og fjerne kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen for de penge – samt sikre penge til klima- og velfærdstiltag.


Udspillets indhold er af en sådan karakter, at der ikke kan findes flertalt til det i Folketinget, men ifølge Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, er de lige så vigtigt for Enhedslisten at gøre opmærksom på, at de mener, at regeringen har skuffet på spørgsmålet om ulighed.


I 2018 præsenterede Socialdemokratiet 18 tiltag, der skulle skabe mere lighed, men det er ikke mange af dem, der tre år efter er blevet gennemført. 


Derfor er debatten ikke bekvem for Mette Frederiksen og Socialdemokratiet, og det er Enhedslisten helt bevidst om. Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, analyserer på den sag i dagens udsendelse, hvor politisk redaktør, Esben Schjørring, er vært.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.