Ajour #498 med Altingets Europa-analytiker: Tyske vælgere kan godt lide Hr. og Fru Kedelig

Tysklands nye kansler skal ikke nødvendigvis være veltalende og tryllebinde med sine store taler, men i stedet er et stabilt udtryk vigtigt for mange tyskere. Altingets europapolitiske analytiker, Thomas Lauritzen, varmer op til søndagens tyske valg i denne udsendelse.


Det kommer til at have betydning langt udover Tysklands grænser, når Angela Merkel efter 16 år stopper på posten som Tysklands kansler.


Tre kandidater står på spring til at tage over som Tysklands leder – Armin Laschet, Olaf Scholz og Annalena Baerbock.


Laschet er Merkels afløser i det kristdemokratiske parti, CDU/CSU. Det er tæt løb i valgkampens slutspurt –men som tingene står lige nu, fører han ikke an i meningsmålingerne.


Annalena Baerbock fra De Grønne stod meget stærkt i begyndelsen, men er siden faldet lidt i opbakningen, og i spidsen af målingerne ligger den socialdemokratiske Olaf Scholz, som kun få ellers havde spået nogen chancer inden valgkampen begyndte.


Og når tyskerne sætter deres kryds, så gør de det efter at have holdt øje med, hvem af de tre der formår at sikre et stabilt og stærkt Tyskland både indadtil og udadtil, ligesom Merkel har gjort i sin tid som kansler.


Det valg forklarer Altingets europapolitiske analytiker, Thomas Lauritzen, om i dagens udgave af Altinget Ajour, hvor han også forklarer om betydningen af resultatet for Danmark og Europa.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.