Ajour #488: Grov underbetaling eller bare en misforståelse - derfor ligger København i krig med Nemlig.com-ejer

Københavns Kommune har i længere tid været rygende uenige med leveringsfirmaet Intervare A/S, hvis chauffører bringer varer ud til syge og ældre borgere i Hovedstaden. Ifølge kommunen udsætter Intervare chaufførerne for grov underbetaling, og dybt kritisable arbejdsforhold. Firmaet mener dog, at kommunen har fået sagen helt galt i halsen. Altingets hovedstadsredaktør, Søren Dahl, forklarer om uenigheden i dagens udsendelse.


En bøde på 8.000 kroner for ikke at finde en afløser for sig selv, hvis man bliver syg.


Det er virkeligheden for de chauffører, der arbejder for firmaet Intervare, som Københavns Kommune benytter sig af til at levere dagligvarer i kommunen.


Varerne skal leveres til syge og udsatte borgere, men Københavns Kommune undersøger nu, om firmaet er skyld i manglende lønudbetaling og har alt for strenge kontraktvilkår - og dermed ikke lever op til kommunens krav for dens samarbejdspartnere.


Men det hele er en misforståelse, for chaufførerne er ikke ansatte – og har dermed ikke krav på kommunens særlige vilkår – de er selvstændige erhvervsdrivende, siger Intervare selv.


Hvad er op og ned i den sag? Det forklarer Altingets hovedstadsredaktør, Søren Dahl, i dagens udsendelse.


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.