Ajour #476: Mette Frederiksen belønner de stabile og loyale med ministerposter

Jesper Petersen og Ane Halsboe Jørgensen har været til at stole på indtil nu i regeringstiden, og derfor bliver de udpeget til de nye poster i regeringen, siger Altingets politiske analytiker, Esben Schjørring. Hør mere om de ministeropgaver, de to står over for.


Jesper Petersen har svaret på snart sagt alt som politisk ordfører for Socialdemokratiet, og Ane Halsboe Jørgensen har netop fået en stor aftale igennem om flere uddannelser i landdistrikterne.

Det arbejde er nu blevet belønnet af regeringsleder Mette Frederiksen, efter at Joy Mogensen i weekenden meldte ud, at hun stopper på posten som kulturminister.


Jesper Petersen er fremover uddannelses- og forskningsminister, mens Ane Halsboe skifter fra netop den post og fremover er kultur- og kirkeminister.


Men hvad er det så for nogle opgaver, som de nye ministre kommer til at stå over for? Skal Ane Halsboe fortsætte linjen på kulturområdet fra Joy Mogensens tid? Og hvad bliver Jesper Petersens opgave, når nu Ane Halsboe netop har færdiggjort en af de vigtigste aftaler på området?


Det får vi svar på i dagens udgave af Altinget Ajour, hvor Altingets politiske analytiker, Esben Schjørring, kulturredaktør, Maja Hagedorn Hansen og forskningsredaktør, Chris Lehmann, er gæster.


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.