Ajour #414: Den stramme udlændingepolitiks far takker af

Bertel Haarders betydning for den udlændingepolitik, der bredt set er konsensus om blandt Folketingets partier i dag, har det med at blive glemt. Det sætter Altingets magasinredaktør og politiske analytiker fokus på i dagens udgave af Altinget Ajour.


Efter mere end 40 år i Folketinget og over 20 år som minister er det slut med at se Bertel Haarder i Folketinget, når denne folketingsperiode er afsluttet.


Og der er masser af højde- og lavpunkter i Haarders karriere at hive frem, men ifølge Altingets magasinredaktør, Esben Schjørring, er det især arbejdet med den første ændring af udlændingeloven i 2002, der kommer til at stå tilbage for Bertel Haarder.


Dengang blev Haarder udsat for voldsom kritik for at træffe nogle valg, der nu er bred anerkendelse om var de rigtige i Folketinget – og i den efterfølgende fortælling om politikere, der har truffet nødvendige beslutninger på udlændingeområdet, bliver Haarder til tider glemt.


Hør Esben Schjørring forklare om Haarders rolle for dansk udlændingepolitik dengang og nu i dagens udgave af Altinget Ajour, hvor han ser tilbage på Haarders politiske liv som integrationsminister.


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.