Ajour #328: Der venter et hæsblæsende efterår med klimaforhandlinger

Hvordan skal landbruget blive klimavenligt? Hvordan kommer der rent faktisk flere elbiler på vejene? Og hvad med den grønne skattereform? De svar skal politikerne forsøge at finde svar på i efteråret. Altingets klimaredaktør sætter fokus på dét i dagens udsendelse.


Det er en række vanskelige klimaproblemer, som regeringen og de folkevalgte klimaordførere på Christiansborg skal forsøge at finde svar på i det kommende efterår.


Godt nok blev der indgået en klimaaftale lige inden sommeren, hvor man blandt andet lovede en grøn skattereform, men i aftalen var der flere ubesvarede spørgsmål, hvor man blev enige om at finde et svar i løbet af efteråret.


Udover de ubesvarede spørgsmål venter der løsning på områder, som man end ikke har adresseret endnu. Regeringen skal komme med forslag til et mere klimavenligt landbrug, og så kommer en transportkommission med svar på, hvordan vejene bliver fyldt op med flere elbiler.


Med andre ord skal der findes løsninger på mange svære emner. Det sætter Altingets energi- og klimaredaktør, Morten Øyen, fokus på i dagens udgave af Altinget Ajour.


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.