Ajour #294: Efter Nyrup ventede S ti år på at genvinde magten - hvor længe skal Venstre vente nu?

Efter Nyrups tid havde Venstre magten i 14 ud af 18 år. Ser Venstre nu ind i samme magtvakuum, som S gjorde efter Nyrup? Altingets magasinredaktør, Esben Schjørring, er gæst i dagens udsendelse.

__________________________________


Venstre og resten af den borgerlige blok forsøgte at fremstå samlet i en kronik i den forgangne uge i Berlingske.


Men kronikken fik efterfølgende kritik for, at den nærmere udstillede uenighederne frem for enighederne i blokken - og Venstre trak ligeledes opmærksomhed til sig, da de var eneste parti i Folketinget, der ikke kunne blive enige med Socialdemokratiet om en hjælpepakke til ældreområdet 1. maj.


Selvom Venstre snart har været i opposition i et år, så er den virkelighed stadig væsentlig anderledes, end hvad partiet har været vant til, siden Anders Fogh vandt valget i 2001 over Poul Nyrup Rasmussen.


Og omvendt betød Nyrups valgnederlag i 2001 så, at Socialdemokratiet gik længe uden at have magten i Danmark - kun Helle Thorning afbrød i fire år Venstres tid som statsministerparti.


Hvad var årsagen til, at der opstod så lang en periode, hvor Socialdemokratiet ikke kunne udfordre Venstre i løbet af især nullerne? Og ser Venstre nu ind i samme virkelighed?


Det svarer Altingets magasinredaktør, Esben Schjørring, på i dagens udsendelse. 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.