Ajour #283 med coronaoverlæge: Urealistisk med hurtig vaccine - der går let halvandet til to år

En vaccine i år er urealistisk, mener overlæge på Hvidovre Hospital, Thomas Benfield. Ud fra et lægeligt synspunkt ser han ikke flokimmunitet som en realistisk løsning på coronakrisen, fordi det vil koste for mange dødsfald.

_______________________________________


Efter fem uger med coronavirus i Danmark er overlægerne på de de danske hospitaler ved at lære virussen bedre at kende selv.


Til at begynde med var forskerne og lægerne afhængige af beretninger fra eksempelvis Kina, men nu har virussen været så længe i Danmark, at de danske forskere selv kan drage konklusioner.


Det gør blandt andet, at Thomas Benfield, der er overlæge og forsker på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital, afviser at en vaccine vil være klar til at gøre en forskel på markedet i år, som ellers er blevet rapporteret tidligere.


Benfield forklarer, at han tror, at der nærmere vil gå mellem halvandet og to år, før en vaccine er klar til at gøre en reel forskel. Han mener heller ikke, at strategien om naturlig flokimmunitet i landet er hensigtsmæssig, fordi for mange vil dø af den tilgang.


Du kan også høre om forskellige testmuligheder i interviewet, som Altingets sundhedspolitiske analytiker, Ole Toft, har lavet.


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.