Sådan gik det, da Joe Biden besøgte Nato og EU

Joe Bidens helt store fokus, da han besøgte sine europæiske allierede, var at genopbygge de brændte broer efter Donald Trumps tid som præsident. På Nato- og EU-møderne talte præsidenten dog også om at øge presset på Kina. Hør om besøget i denne udsendelse.

 

Find link til Thomas Lauritzens analyser om Natos Kina-fokus her og om forventningerne inden mødet her.


Særligt en pointe forsøgte Biden at gentage igen og igen over for sine europæiske allierede, da han var på besøg i Bruxelles: USA er tilbage.

 

En helt anderledes forsonende og håndsrækkende stil, som stod i skarp kontrast til et berygtet Nato-topmøde i sommeren 2018, hvor Donald Trump og europæerne var så uenige, at der opstod tvivl om fundamentet for hele Nato undervejs i besøget.

 

Joe Biden forsøgte derfor på sit møde at genopbygge broerne og forsøge at overbevise europæerne om, at de også på længere sigt kan stole på USA. Derudover forsøgte Biden også at få europæerne med til at lægge et stort pres på Kina.

 

Lykkedes han med at skabe det pres – og lykkedes han med at overbevise Europa om, at USA er tilbage?

 

Altingets europapolitiske analytiker, Thomas Lauritzen, fulgte Joe Bidens besøg tæt, og derfor forklarer han i denne udsendelse om, hvad præsidenten lykkedes med – og ikke lykkedes med – da Biden besøgte Bruxelles.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.