Præsident Macron venter utålmodigt på Tysklands nye kansler

Bliver det socialdemokraten Olaf Scholz, der afløser Angela Merkel som Tysklands forbundskansler, eller har den konservative Armin Laschet stadig en chance?


Umiddelbart står Scholz stærkest, mens Laschet er hårdt presset efter et historisk valgnederlag. Men fire dage efter det tyske parlamentsvalg er det stadig usikkert hvilke af de to største partier, der kan danne en regering sammen med De Grønne og de liberale i partiet FDP.


Med henholdsvis 25,7 procent og 24,1 procent af stemmerne er hverken socialdemokratiske SPD eller konservative CDU/CSU stærke nok til uden videre at kunne erobre magten.


For første gang i mange år bliver det nødvendigt med en trekløverregering i Danmarks vigtigste naboland. En ny æra er på vej efter 16 år med Merkel i spidsen for både Tyskland og Europa.


Gennem september har Altinget publiceret særpodcasten ”I Merkels fodspor”, som gennem fem afsnit fortæller historien om kansleren fra Østtyskland og hendes eftermæle. Nu hvor Tysklands valg er overstået, vender Altingets sædvanlige Europa-podcast tilbage med værten Thomas Lauritzen og de skarpe analyser fra EU-redaktør Rikke Albrechtsen.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.