I Merkels fodspor (4:5) – Dronningen af Europa

I fjerde del genoplever Thomas Lauritzen og Lykke Friis Leipzigs oprør mod diktaturet, og bagefter fortæller Margrethe Vestager om kanslerens betydning for Europa.


Der er brugt lyd fra: Phoenix, CDU, Europa Kollegiet, Tænketanken Europa, Deutsche Welle, DR, The White House, Reuters, Politico, Freesound og Epidemic Sound.


Efter det tyske valg i slutningen af september forlader Angela Merkel Kanzleramt efter 16 år ved magten. For en tid vil hendes afsked efterlade Tyskland og EU politisk forældreløse.


Men hvem er denne Angela Dorothea Merkel egentlig?


Altingets Europa-analytiker Thomas Lauritzen har inviteret en af Danmarks fremmeste Tysklands-kendere, Lykke Friis, på en rejse gennem Merkels liv og politik gennem fem udsendelser.


Tænd for podcasten og hop med ombord!


I fjerde afsnit udforsker vi Merkels betydning for europæisk politik på godt og ondt – fra eurokrise til flygtningekrise og meget andet – og til det får vi hjælp fra EU-Kommissionens ledende næstformand, Margrethe Vestager.


Inden da bliver du taget med på en rejse til fortidens Leipzig for at møde en mand, hvis videokamera kom til at spille en historisk rolle, da byen for 32 år siden var scenen for en af Østtysklands første massedemonstrationer mod diktaturet.


I en vis forstand var det nemlig i den selv samme by, hvor Angela Merkel nogle år tidligere havde studeret på Karl Marx Universitetet, at frihedskampen begyndte at bane vej for et nyt og genforenet Europa.


Hvordan blev en reserveret præstedatter og kvantekemiker fra Østtyskland til en af verdens vigtigste politikere? Hvilken politisk arv efterlader hun Europa – og hvad betyder det for os i Danmark?


Gennem fem grundige og levende podcasts med reportage, analyse og fremtrædende gæster får du historien om forskeren fra DDR, der ændrede sit liv og greb både friheden og magten.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.