I Merkels fodspor (1:5) – Pastorens datter fra Østtyskland

Kom med Lykke Friis og Thomas Lauritzen på rejse gennem Angela Merkels liv, politik og eftermæle. I første del af podcasten besøger vi barndomshjemmet, møder kanslerens bror og efterforsker Merkels rødder fra tiden under det kommunistiske diktatur.


Efter det tyske valg i slutningen af september forlader Angela Merkel Kanzleramt efter 16 år ved magten. For en tid vil hendes afsked efterlade Tyskland og EU politisk forældreløse.


Men hvem er denne Angela Dorothea Merkel egentlig?


Altingets Europa-analytiker Thomas Lauritzen har inviteret en af Danmarks fremmeste Tysklands-kendere, Lykke Friis, på en rejse gennem Merkels liv og politik gennem fem udsendelser.


Tænd for podcasten og hop med ombord!


I første afsnit besøger vi barndomshjemmet og den lille kirke i skoven ved landsbyen Templin, hvor Angela Merkel voksede op. Vi møder blandt andre Merkels bror, der fortæller om, hvad livet i et kommunistisk diktatur gjorde ved hans søster.


Du kan høre, hvorfor kansleren er bange for hunde – og hvordan det kan være, at hun taler flydende russisk.


Og så kan du måske få en Whisky Kirsch i baren ved Leipzig Universitet, der hvor Merkel selv serverede drinks for mange år siden, da det hed Karl Marx Universitetet.


Hvordan blev en reserveret præstedatter og kvantekemiker fra Østtyskland til en af verdens vigtigste politikere? Hvilken politisk arv efterlader hun Europa – og hvad betyder det for os i Danmark?


Gennem fem grundige og levende podcasts med reportage, analyse og fremtrædende gæster får du historien om forskeren fra DDR, der ændrede sit liv og greb både friheden og magten.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.