Sektor 3 #6: Charlotte Slente: Corona har været et forstørrelsesglas på vores organisation

En krise blotlægger både styrker og svagheder i en organisation, fortæller Charlotte Slente og Karen Hækkerup, generalsekretær i henholdsvis Dansk Flygtningehjælp og Unicef i Altingets ledelses-podcast Sektor 3. ”Der er ikke et sted i vores organisation, der ikke har været berørt af corona,” konstaterer Charlotte Slente, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, i sjette afsnit af Altingets ledelsespodcast Sektor 3. 

Sammen med Unicefs generalsekretær, Karen Hækkerup, reflekterer hun over den ledelsesmæssige håndtering af den krise, corona i foråret kastede organisationerne ud i. 

”Sådan en krise er et forstørrelsesglas på din organisation. Det viser, hvor du er stærk. Men det viser også revnerne i din organisation. Og for vores vedkommende har det betydet, at vi har været nødt til at lukke nogle aktiviteter,” siger Charlotte Slente. 

Dansk Flygtningehjælp har stået for danskundervisning til flygtninge i 11 kommuner, men i takt med at der kommer færre flygtninge til landet, er økonomien i aktiviteten blevet mere presset

”Vi kunne ikke længere legitimere at have tab på den forretning,” siger Charlotte Slente, som understreger, at aktiviteten sandsynligvis ville være blevet lukket alligevel. 

”Men måske ikke med helt samme hast. En krise giver en mulighed for at fokusere meget hurtigt ind på hovedprioriteterne,” siger hun. 

Også i Unicef har corona bidraget til at zoome ind på det, der betyder noget for organisationen, fortæller generalsekretær Karen Hækkerup. 

”Corona har været en katalysator, der har sat turbo på de processer, vi allerede havde sat i gang med at blive ét Unicef, hvor afdelingerne spiller sammen, og vi virkelig videndeler og trækker på samme hammel,” siger Karen Hækkerup og fortsætter:  

”Jeg synes, at corona har løftet os op, så de arbejdsfællesskaber, der er blevet skabt, har resulteret i fantastiske resultater og i mere medarbejderglæde.”

Du kan høre resten af refleksionerne om ledelse i en coronatid i Sektor 3, hvor Charlotte Slente og Karen Hækkerup også fortæller, hvordan det er at være ny ved rorpinden i en civilsamfundsorganisation. 

Sektor 3 er sponseret af Tuborgfondet, og du kan finde hele serien på Acast og iTunes. 


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.