21. Ginpodden - Kurjovikens Bränneri

I Ginpoddens tjugoförsta avsnitt får du lyssna på Johan Forslund och Mattias Richtmann som berättar den spännande storyn bakom Kurjovikens Bränneri. Allt börjar med fiskaren Kurjo som är född och uppväxt i Sävenäs vid Skellefteälvens mynning. I trakten påstods det att han kunde prata med havet och historien sträcker sig flera hundra år bakåt i tiden. Det är en berättelse om kärlek, svek och en populär och kryddig spritdryck.


Vi pratar om att bygga ett starkt varumärke, vikten av att hitta en intressant smakprofil och hur Kurjovikens Stormiga byggs med bland annat lokala rönnbär. Vad är det som lockar med gin egentligen och hur känns det att starta ett destilleri mitt under brinnande pandemi? Johan och Mattias passar även på att presentera en nyhet inför sommaren - Mary Rose Pink Gin och Johan tipsar om en drink som kanske är lite speciell.


Gillar du Ginpodden blir jag glad om du prenumererar eller lämnar ett betyg :)

Har du några tankar eller tips om innehållet i podden får du gärna skicka det till ginpodden@gmail.com.TACK FÖR ATT DU LYSSNAR!Programledare: Joacim Lundin

Musik: Magnus JohanssonFöljare?

Instagram: @ginpodden

Facebook: @ginpodden---

Send in a voice message: https://anchor.fm/ginpodden/message