Nina Siemiatkowski - Lämnade toppjobbet för att digitalisera välgörenhet

I veckans avsnitt träffar jag entreprenören Nina Siemiatkowski som är VD och grundare av plattformen Milkywire som vill digitalisera välgörenhet.

Hon grundade Milkywire 2018 ur sin egen frustration av att hitta trovärdiga gräsrotsorganisationer att donera till. Grunden är en app där användare kan donera till olika projekt och sedan följa hur pengarna går till nytta via olika videouppdateringar. Det kan till exempel handla om projekt som skyddar bin, planterar träd eller städar upp plast från stränder. En otroligt relevant app med andra ord.


Vi pratar om hur företagsresan har sett ut, utmaningarna och när det faktiskt började ta fart. Vi går också in på Nina som liten, drömmarna och passionen för fotografering men också handelshägskoletiden och hur hon hamnade som marknadschef redan som 29åring. Vi går in på insikterna hon fick, insikterna kring vad hon egentligen ville göra och hur hon fick perspektiv efter toppjobbet.


Vi avslutar med att prata om hon påverkats och definieras av makens framgång, Sebastian som är en av grundarna av Klarna, hur detta påverkat hennes entreprenörsresa och om det varit positivt eller negativt.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.