Lotta Cederbom - Allt går om man vill det tillräckligt mycket

I veckans avsnitt träffar jag Lotta Cederbom, VDn som tagit traditionella storbolaget Aller Media genom en stor digital transformation.


Som tonåring var det basket som gällde, men efter att ha stängt dörren till ett elitidrottsliv blev det mediabranschen hon klev in och stannade i. För drygt 1,5 år sedan tog Lotta Cederbom över rodret som vd på ett av Europas äldsta mediehus, Aller Media i Sverige. Detta efter att ha arbetat 13 år i en rad kommersiella roller i bolaget. Uppgiften var tydlig, ta Aller Media på en förändringsresa för att accelerera den digitala utvecklingen, kompetensväxla och skapa nya intäktsområden för att framtidssäkra affären.


Vi går in på vad som krävs för att klara av ett förändringsarbete, vilka kompetenser som krävs för att axla en VD-roll, hur idrotten har påverkat Lotta och hur hon ser på den digitala snabba förändringen. Att våga ta hjälp av smarta kollegor för att hålla sig uppdaterad och inse att man inte kan kunna allting själv. Se inte hoten, se möjligheter. OCH, avslutningsvis, en jobbannons!! Lyssna in.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.